Βιογραφικό

Γεννήθηκα στις 20 Μαρτίου 1970 στην Κοζάνη και έζησα τα πρώτα χρόνια της ζωής μου στη Σιάτιστα, όπου υπηρετούσε ο πατέρας μου ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι εγκύκλιες σπουδές μου αποπερατώθηκαν σε διάφορα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού (Αδδίς Αμπέμπα Αιθιοπίας, Κωνσταντινούπολη, Lüdenscheid Γερμανίας) και της Κοζάνης. Τον Απρίλιο του 1989 έκανα εγγραφή στο Πανεπιστήμιο του Mannheim Γερμανίας και συγκεκριμένα στη Φιλοσοφική του Σχολή (Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας), όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και με υποτροφία του Δήμου Λευκωσίας επισκέφτηκα για ένα εξάμηνο την Κύπρο, με στόχο την ολοκλήρωση της διδακτορικής διατριβής μου (Δεκέμβριος 1998). Μιλώ άπταιστα γερμανικά και εξαιρετικά αγγλικά. Υπηρέτησα ως Έφεδρος Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.
Εργάστηκα από το 2001-2005 διαδοχικά στο Υπουργείο Πολιτισμού για τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση του διαδικτυακού κόμβου του Υπουργείου «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και στον Οργανισμό Προβολής του Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε. (ΟΠΕΠ), όπου ασχολήθηκα με προγράμματα αποτύπωσης και παρουσίασης-προβολής της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω πολυμεσικών εφαρμογών. Από το 2005 ως σήμερα εργάζομαι ως υπεύθυνος Πολιτισμού-Τουρισμού στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης. Τα τελευταία χρόνια δίδαξα Ιστορία της Τέχνης στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Αρθρογραφώ σε επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού και στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο για ζητήματα πολιτισμού-τουρισμού. Επιμελήθηκα τη συγγραφή, το σχεδιασμό και την έκδοση δύο τουριστικών οδηγών του Νομού Κοζάνης, ενός οδηγού στρατιωτικών μουσείων της Ελλάδας και του συγγράμματος «Οι Ευεργέτες της Κοζάνης».
Αποτέλεσα ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας για την Προώθηση των Ελληνικών και Κυπριακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Mannheim. Έχω ενεργή συμμετοχή σε τοπικούς συλλόγους της Κοζάνης (Φίλοι της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, Λέσχη Φίλων Ανοικτού Λογισμικού Κοζάνης). Από τον Απρίλιο του 2010 συμμετέχω στο Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης».

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα