Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση υποψηφιότητας Δρ Δημήτρη Γ. Μυλωνά - Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με το συνδυασμό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη, 13.10.2010

Φίλες και φίλοι,
ζώντας μέσα σε μια μεταιχμιακή εποχή και μια μεγάλη οικονομικο-πολιτικο-κοινωνική κρίση, ανταποκρίθηκα στην πρόταση-πρόκληση του Γιάννη Παπαϊορδανίδη να συστρατευθώ στον κοινό αγώνα, διεκδικώντας  την ψήφο των συμπολιτών μου για το νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος του συνδυασμού «ΑΡΧΗ...ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ».

Ο «Καλλικράτης» με βάση τον οποίο θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 αποτελεί τη μεγάλη μας ευκαιρία για τη διαμόρφωση της νέας αυτοδιοικητικής αρχιτεκτονικής της πατρίδας μας, που σκοπό έχει να οδηγήσει σε μια νέα φάση ανάπτυξης και εξέλιξης των παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Όλοι εμείς έχουμε την πεποίθηση ότι ο καιρός απαιτεί ένα νέο αυτοδιοικητικό σχηματισμό με δημοκρατικό, ενωτικό και ανεξάρτητο χαρακτήρα. Πέρα και πάνω από τοπικισμούς και στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις, που θα προσφέρει τη δυνατότητα μιας στιβαρής διοίκησης με όραμα και ικανότητες για τη διαμόρφωση του νέου προτύπου.

Όλοι εμείς, ως άνθρωποι του καιρού και του τόπου μας, μπαίνουμε μπροστά με νέο Όραμα για το Μέλλον.

Το νέο μας όραμα δεν επιτρέπει μια κοντόφθαλμη και περιθωριακή προσέγγιση,
αλλά απαιτεί έναν αυτοδιοικητικό σχηματισμό που θα συσπειρώσει όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους, έμπειρα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, νέους ανθρώπους, γυναίκες, επιστήμονες, δημόσιους λειτουργούς και ανθρώπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που έχουν συμφωνήσει να συνδιαμορφώσουν ένα νέο συνεκτικό σχέδιο με προγραμματισμό, συνέπεια και σταθερότητα. Με διαβούλευση και κοινωνική συναίνεση, δημοκρατική συνεννόηση και αδιαφορία για το πολιτικό κόστος.

Το νέο μας όραμα απαιτεί ένα αυτοδιοικητικό σχήμα διεκδικητικό απέναντι στην κεντρική εξουσία. Ενάντιο στις δυνάμεις της αδράνειας, της αδιαφάνειας και του νεποτισμού. Και στοχεύει να καταστήσει τη Δυτική Μακεδονία περιφέρεια πρότυπο μέσα στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον των ευρωπαϊκών περιφερειών, απελευθερώνοντας τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Φίλες και φίλοι

Σας καλώ να δώσουμε τούτο το σημαντικό και δύσκολο αγώνα για το μέλλον του τόπου και των ανθρώπων του, όλοι μαζί, στο πλευρό του Γιάννη Παπαϊορδανίδη και του συνδυασμού «ΑΡΧΗ...ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου